Monday, May 4, 2009

Kaamatan di Kg Kolopis, self idolizing pictures,eherm!

ui...tu hari kami ramai-ramai p kg c Geogy... ada sy, geogyut sendri, grasut, elvut, cyrut, danisot, alisut, jayrut, kerot, and charlesut... apparently, tu c Geogyut yang bawa and gambar yang ada ni pun gambar sendiri2 ja...ada banyak funny picture though....maw share dgn everybody la kunun.....eheh...gambar ni suma diambil guna kemra hanponku yang tak seberapa canggih





yea...i know....ni gambar terbalik....what to do....uhuh....but, let me introduce, 2nd pic, elvi is the main point, and ada lagi watak sampingan....bju putih tu c jayrut, and yang nampak muka ja tu danisot....oh ya, kami dalam bus p dongongon...betul ka spelling ni???

kerot ma jayrut.....eh???ada alisut di sabalah si kerot...then, kaki sepa ka di corner tuh???


perkenalkan, cyrut and elvut...nda taw la pa diurang discus, yang pastinya, diurng 'tertangkap'...eh?

yo...ni dia c grasut yg ayu.....oh ya, ni la keadaan kemas di rumah c geogyut....eheh...

ok, ada jayrut, danisot, and charsut....mainpoint nya adalah charsut yang teda gambar penuh dalam hanpon sy...tp ada jg la di kemra org len....


ni gambar kan, sgt self idolizing!!!!setuju ka kamu???guna hanpon sy lagi tu....c elvut punya kerja la ni....ok elvut, nnt untuk BMK ko amek dokumentasi la kan...terlampau suka ambil gambar ni....paksa org jadi model dia lagi ni...ehehek...

ni la grasut......ekek....


ni pula kerot....eheh..


ah...ni 5 urg budak kecik mmg tak tau maw bwat apa kali......selain daripada aircond di rumah c geogyut....for ur information, ni rumah kan dibina oleh daddy c geogyut, and family...eheh...

aircond-idolizing~~???

oh ya...sejarah kami ambil gambar di rumah geogyut...ada la ni 1 urg jejaka bernama cyrut, dia cakap smthng yang berbunyi seperti ini 'mari kita buat sejarah di rumah ni'....tuz, apa lagi...byk la gambar kami, di 'ruang tamu' itu ja....na....aigooo...syg skrg sy xda gambar family(kami 10 urg, self-picture ja,ekek)...ada mmg ada, tp bukan di kemra ni....uhuks....

ok...actually, ada lagi benda yang berlaku quite before kami otw p KK....confusing and lucu....ada 3 trip ni dari UMS p KK...haha....ada orang kena tinggal ba....ekek.....
mula-mula, sy dgn smgtnya tggu la di bustop ab dlm jam 9.05 begitu.....diurg geogyut, liga kg e di kg e la...jdi tggu punya tggu sampai 9.30, ada ni 1 bus kuning TUT sampai...sy tak nek la sbb tgu diurg liga kg b....tguk2 diurg liga kg e dlm bus udaa..blur la sy...sms punya c danisot, dibilangnya tgu org bwat rambut (taw2 la sapa, ekeh)...doi..takpa, dtg 1 bus kami nek la dgn konfiden....sampai ja di trafficlight, berbunyi la hanpon c danisot......

rupa-rupanya...ada lagi satu org tertinggal di kg e....astaga....jadi, jumlah trip dari ums utk p kk for this event ada 3 trip...c jayrut yang tertinggal tu...tp kan, respek la bro...smngt juga dia pg ni...perutku terasa geli hati bila mngenangkan dia yg tertinggal ni...kenangan manis beh ini...hehe....then, d KeKeh kan, c jayrut buat lagi rekod dgn berjln ke terminal bus di seberang sana sedangkan kami di bus station city park...aigooo jayronna.....dia la paling banyak berjalan ni...takpala kan jayr, buang lemak sikit ko sana...ekek..sampai ja bus statio tempat kami berkumpul, tu na dia, dapat lagi dia tersengih-sengih senyum-senyum sana...lucu betul hoo ni budak...aigoooooo........meh sy tunjuk muka org tertinggal ni....

ni...upclose dgn org yang kena tinggal, c jayrut.....dan kebetulan pula, ingat ka org yg sy mention lambat tu????tu la dia, di sebelah org yg tertinggal...ekek.....dia buat rambut ni....now, its up to you to pertimbangkan if 30 mins berbaloi dgn apa yg kita nampak tu...eheh...sori cyrut...sempat sy mgumpat ko ni...ekek...


ni la c geogyut yang cantek...eheh...dia la pelakon utama kami yang membawa kami merantau ke Kolopis....baru ada ni gambar dia.....(di kemra ketinggalan sy ni la...uhuuu)



ni pula suasana Kaamatan di Kolopis....di atas pentas tu c Nana, adik c geogyut, kalau la kamu nampak...ekek....dia ikut sugandoi, jd, this is the only pic of the suasana yg sy ada...ekekkkekek...

oh ya, that nite, yg 8 org suma balik, ada 3 trip juga...ehe...mula2 c grasut n alisut, then the 6 people, last sy ma geogyut yg balik keesokan harinya(maksudnya sy bermalam,ehe....)maw kenal ma anjing geogyut???ekek...ni ja gambar di perkarangan rumah geogyut yg sy ada, diambil next morning.....ui, malam tu kan kami tgk 1 in a million beramai2, (sbnrnya, kami 4 ja, sy, geogyut, nana and auntie mama geogyut), c tomok menang...ehe.....pastu, c ronald sempat2 sms suruh kutip derma untuk member csg yang beru ditinggalkan org tersayang....let us pray for her.....

banyak sbnrnya anjing diurng ni, but iguess this is the lucky one....not sure which one...ba geogyut, nnt ko bagi2 la komen sini kio...ctau kami apa nama tu anjing...eheeh

ps: ekek = ketawa kejam
eheh = ketawa senyum2, tersimpul-simpul
aha = ketawa 'ho, ni dia!'
hahaha = ketawa besar
hihi = ketawa tak bersalah sedangkan bersalah
huhu = ketawa menangis...ehe...
uhuks = ketawa berupa batukan kecil (???)


ok...mcm panjang udaa sy tulis ni...banyak lagi idolizing picture sy maw share, becoz a picture tells a thousand story, so chao....ekek

No comments: